Соло на Матерхорн – видео од Александар Кирковски

Видео од соло искачувањето на Матерхорн од страна на нашиот планинар Александар Кирковски ова лето. 

На 27.07.2018 година, само четири дена после брзинското искачување на Мон Блан од италијанска страна, Александар Кирковски соло и без никаква логистика го искачи најатрактивниот алпски врв Матерхорн 4478 мнв преку гребенот “Хорнли” од швајцарската страна на планината. Постигнатото севкупно време 7 часа 01 минута од појдовната точка до врвот и назад е воопшто најбрзо македонско искачување на овој технички захтевен врв.

Линк од активноста.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија