Зошто трчањето не ти помага во слабеењето

Иако можеби најчестиот прв чекор кој се превзема кон патот за слабеење е започнувањето со трчање, честопати луѓето се доведуваат во ситуации каде ни трошка грам не слабеат со оваа активност. Факт е дека...

Најдобрите типови на вежби за топење килограми

Тема која секогаш е актуелна и за која сите имаат свое мислење и став. Ако запрашате 100 различни тренери ќе добиете 100 различни одговори. Која е всушност вистината? Постојат ли вежби кои најдобро ги...

Што значи да ослабеш само 5%

Во случајот на луѓе кои имаат надпросечна тежина и мака мачат со нормализирање на дебелината, првите 5% од слабеењето носат и најголеми придобивки по здравјето. Да видиме што значи да ослабеш само 5%?

Комерцијален текст

Неделна тренинг програма за правилно слабеење

Згодното тело што го посакуваме, не сите го добиваме. Трудот не е единствен фактор при губењето тежина и добивањето мускулна маса. Голема улога во целиот процес игра соодветниот план за тренинг како и исхраната. 

Вежбањето создава поздраво салце

Па дури и ако не се прави некоја значителна разлика во вагањето после долготрајните тренинг и хранителни режими, не треба да се паѓа во очај. Две прелиминарни студии велат дека вежбањето прави промена на...

Како да ја задржите вашата штотуку намалена тежина

Губењето на вишок килограми знае да биде само половина добиена битка. Она што честопати е потешкиот дел е задржување на новата килажа и борбата со враќањето на килограмите. Подолу ви сервираме неколку одлични совети...

Ем фит ем домаќинка

Стануваш, недела е.. се мислиш што да направиш попрво, да истрчаш и направиш тренинг, да го средиш детето или да зачистиш по дома. Александра Рожновска е пример како се игра симултанка на секое поле,...