Преку мост до подобра форма

Не постои човек кој барем еднаш во животот не се обидел да направи мост со своето тело. Често претставува и се доживува како детска игра, но ви суштина оваа едноставна вежба е една од...

Вежби за стомак – дали повеќе е подобро?

Веруваме дека сите што некогаш се бавеле активно со некој спорт, се нашле во ситуација да си го постават ова прашање. Потерата по фамозните "плочки" на стомакот честопати може да биде психолошко оптеретување посебно...

Истркалај до стомачни

Тркалото за вежбање на стомачните мускули е едноставна и компликувана направа во исто време. На прв поглед тоа е само тркало со рачки од двете страни, а дополнително, доколку набљудувате некој кој е искусен...

Вајање тело на плажа

Ако последната скулптура што сте ја направиле на песокот од плажа било замок, тогаш целосно сте утнале вежбање на оваа локација.

Кружен тренинг со Петар Баснарков

Кружно, функционално и ефективно! Петар прикажува дека има многубројни комбинации за квалитетен тренинг кој под надзор на тренер треба да бидe правилно искомбиниран и дозиран за вајање на атлетско тело со минимизирање на шансата...

#СакамСпортСоАлгасан

Лето во супер форма: вежбање и истегнување на плажа

Доколку си мислите дека летниот одмор, особено оној што вклучува плажа, може да ја наруши вашата вообичаена вежбачка рутина, без разлика дали таа е повеќе фокусирана на кардио тренинзи или мускулни вежби (strength training)...