Трката „Водно-Матка Треил Маратон” презакажана за месец јули – ќе се трча ноќно!

Поради настанатата состојба со вирусот COVID-19 (коронавирус) и мерките издадени од Владата и надлежните институции, организацијата на трката во планинско трчање „Водно-Матка Треил Маратон” своето трето издание реши да го презакаже за месец јули...

Планинска спасителна служба – Охрид

Промотивно видео за Планинската Спасителна Служба при Црвен Крст - Охрид која овие две години преку проектот „Регионот Охридско Езеро - безбедна дестинација за авантуристички туризам" беше модерно опремена и подготвена за подигнување на нивото на...