ÖTILLÖ – Speechless

Оваа трка во комбинирано пливање и трчање која се одржува помеѓу гратчињата Сандхамн и Уто на одделни острови во стокхолмскиот архипелаг на Балтичкото море е со должина од 75 километри од кои 10 се...

100 метри за 9 секунди – Скоро невозможно

Титулата „најбрз човек на планетава” ја држи Усеин Болт со неговите фантастични 9.58 секунди за 100 метри, но дали е возможно некој да ја мине таа спринтерска дистанца за под 9 секудни? Со помош...

Атрактивност, динамика и брзина – 3х3 баскет разговор со Драган Караџовски

Веќе трета сезона македонската публика и страсните баскет натпреварувачи имаат можност да учествуваат и присуствуваат на официјални ФИБА 3х3 баскет натпревари во некои од градовите ширум нашата држава. Еден од главните виновници за носење...

Види-вака: Топси Триоги Триатлон

Скопје го добива првиот триатлон натпревар кој ќе се одржи на 9 јуни, а стартот и целта на натпреварот „Топси Триоги Триатлон" ќе биде во Спортскиот центар Борис Трајковски