Трката „Водно-Матка Треил Маратон” презакажана за месец јули – ќе се трча ноќно!

Поради настанатата состојба со вирусот COVID-19 (коронавирус) и мерките издадени од Владата и надлежните институции, организацијата на трката во планинско трчање „Водно-Матка Треил Маратон” своето трето издание реши да го презакаже за месец јули...

Планинска спасителна служба – Охрид

Промотивно видео за Планинската Спасителна Служба при Црвен Крст - Охрид која овие две години преку проектот „Регионот Охридско Езеро - безбедна дестинација за авантуристички туризам" беше модерно опремена и подготвена за подигнување на нивото на...

Премиера на документарниот филм Виа Динарика – Македoнската Авантура

Документарниот филм „Виа Динарика – Македнската Авантура", во продукција на Мастсидониа и Диверс Филм Продакшн во конкуренција од 180 филмски дела на автори од 40 земји е избран за финалист и на 28 октомври...

ЕХО #10 – Трејлер

Следната недела од 28 октомври до 1 ноември ќе имаме можност да уживаме во 10-то издание на фестивалот на планински филм - Ехо. Се гледаме!!

Новиот дом на Ford Македонија по премиум стандарди

МИ-ДА Гранд Моторс на нова, модерна локација и со нова понуда

Овластениот импортер и сервисер на возилата од марката на Ford, МИ-ДА Гранд Моторс, започна со работа на својата нова локација, во комплетно нов, атрактивен продажно-сервисен објект, кој воедно е и еден од најмодерните објекти...

Почуствувај ја легендата, истрчај го митот!

По деветти пат успешно одржана трката „Крали Марко Треилс”

Овој викенд во одлична и позитивна спортска атмосефра на Марковите Кули и прилепскиот регион се одржа деветтото издание на трката Крали Марко Треилс. Вкупно 240 тркачи од 20 држави стартуваа на трите трки за...