Прилепското макало на Гоге за К4Т.МК

24 часа бидете 100% асоцијални, но полни со снага и здравје во следните 144 часа! 

 
  • 200г ореви
  • 3-4 главици лук
  • 1/2 шолја за кафе маслиново масло
  • 1/2 лимон
  • магдонос
  • крупна морска сол
  • малку вода
 

Подготовка

1. Лукот се толчи со солта.

2. Потоа се додаваат оревите и се продолжува со хомогенизација.

3. Се додава маслото и сокот од лимон.

4. На крај се додаваат магдоносот и водата за да се разблажи макалото и да побелее.

5. Константното мешање и толчење е многу важно!