Трицепс пропаѓања – Било каде, било кога

Пропаѓањата (dips) се интензивна изолациска вежба за развој на ефективна сила во горниот дел на телото. Може да се изведуваат на специјално дизајнирана машина, на скали, столица или било кое друго место зависно од...

Силов тренинг за дами – колку мускулна маса може да добиете?

Дамите, за разлика од мажите, многу потешко можат да создадат мускулна маса. Ова е факт кој првенствено произлегува и е зависен од нивото на тестостерон кој кај жените е многу понизок. Сепак постојат разлики...

Жарко и Маријан ќе се натпреваруваат на Adriatic Throwdown

На наше големо задоволство, двајца учесници успеаа да се квалификуваат. Жарко Батиќ кој се наптреварува во Elite катеогрија успешно влезе како 42 натпреаврувач од вкупно 50 и Маријан Јанчев кој се натпреварува во Scaled...

Тоа што ви треба е дисциплина, не мотивација

Денешен тренинг

Мотивација секој може да ви даде, дисциплина се гради со времето.

Девојки и тегови

Неколку причини зошто теговите треба да се партнер во вежбањето на секоја девојка.

Кардио за поголеми нозе

Контра реплика за сите оние скептици кои го имаат целосно исфрлено аеробниот тренинг додека се во фаза на билдање мускул, особено кога во прашање се нозете. 

Бицепс по рецептот на Зотман

Ако ви кажеме дека вежбава датира од 1880-те години, а и ден денес таа е присутна во тетратките на голем број светски фитнес и бодибилдинг тренери, јасно ви е дека рецептот го има истрпено...