7 јазли кои треба да ги знаеш

Главната разлика помеѓу функционален јазол и ужасно замрсен чвор е тоа што јазолот лесно се одврзува. Може (но и не мора) и двата ќе завршат работа, но вториов се одврзува единствено со нож, па затоа, за да не губите нерви и да се туфкате како да врзете крај со крај, научете бар два од овие седум, ве уверуваме дека ќе ви се најдат. Сè што ви треба е малку време и парче јаже. 

Вистина е дека постојат мал милион на јазли, но во реалната пракса најчесто ќе поминете со неколку кои ќе ви го олеснат животот. Без разлика дали качувате, рибарите, кампувате или едноставно уживате во природата, овие неколку јазли ќе ви се најдат во секој момент.

Ако ве интересира нешто повеќе, ѕирнете и на оваа веб-страна која има многу убави илустрации и анимации.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија