Како се хранат децата низ светот

Наслов

Глобални детски ужинки

На времето во македонските основни училишта се служеа сирењаци, кифли, гевреци и по некој јогурт. Денес се надевам нешто повеќе нутрициски потковано, но тоа е за Македонија. Ова се ужинките во училишта и градинки низ светот. Интересно е да се види како навиките, традицијата и развиеноста на земјата влијаат и на детските оброци вон домот...

Основно училиште во Вашингтон, САД

Училиште во Равалпинди, Пакистан

Владино училиште во Јаму, Индија

Наблус, Западен Бенк

Локална градинка во Сингапур

Домашен ланч пакет на ученик, Еквадор

Основно училиште во Стара Хавана, Куба

Лондон, Англија

Градинка во Мадрид, Шпанија

Градинка во Барселона, Шпанија

Училиште Ана Франк во Ламберсарт, Франција

Буенос Аирес, Аргентина

Јадење кон училиште, Мали (повеќето деца јадат дома на пауза)

Џакарта, Индонезија

17 Јуни 2014

За авторот

Најнови членови

На Facebook