Пиколино

Наслов

Рецепт за домашна санка

Во исчекувањето на првиот снег расте нетрпеливоста кај нашата екипа. Ние решивме да засукаме ракав, да загрееме бургија и да ги израдуваме најмалите ПИКОЛИНОВЦИ со еден рецепт за домашна санка. Татковци Вие сте на потег!

 
 • -Борд даска
  -Две летви од 40 см
  -Еден наслон од стара столица
  - Штрафови
  -Рачки за фиока
 • -1 метар јаже 
 • -Duct tape

Прв предуслов е да имате или најдете стара Сноуборд даска која ќе треба да ја пресечете на половина. Ова важи и за столицата.

Двете рачки се зацврстуваат на работ од наслонот од столица и се фиксира на двете летви (како на сликата) кои се прицврстуваат на средина од пресечениот борд. Останатото ќе ви текне само по себе. 

Ослободете ја својата креативност и внесете свој идентитет и оргиналност во санката. Сигурно пиколиновците ќе го пречекаат со насевка вашиот труд. Засукајте ракав, кај и да е ќе падне снег!

 

27 Декември 2014

За авторот