Наслов

Тажни денови за македонското планинарство

Овој викенд на 10.02.2018 на планината Ниџе, во околина на врвот Кајмакчалан, во снежна бура и лоши услови се изгуби трагот на планинарите Калина Велевска и Александар Миновски. 

Спасителната екипа не успеа навреме да ги пронајде загубените планинари кои подлегнаа на ниските температури. Овој викенд ќе остане запаметен како еден од најтажните периоди на планинарењето.

Почивајте во мир

12 Февруари 2018

За авторот