Наслов

Фудбалски во сите облици

Како што дезинфицираме поле за тривалентната дневна вакцина што не чека во Бразил за некој ден, ви го претставуваме фудбалскиот терен на неговите најретки и уникатни локации. Само еден е од бразилско гето, а останатите се од секаде низ светот. 

Сред Ла Паз, Боливија

Во некоја пустина во Мароко

Адидас футсал парк, каде, ако не во Токио

Најголемиот пловечки фудбалски стадион на светот се наоѓа во Сингапур

Гренланд некако не делува толку зелено

Таџикистан, над 2,500 м.н.в

Стадионот Отмар Хицфелд во Швајцарија. Највисоко поставениот во Европа, на висина од 2000 м.н.в

Гето во Рио

Пловечки стадион во селото Ко Панји Муслим во јужен Тајланд

Извор

09 Јуни 2014

За авторот