Наслов

Фу, фу, ништо не му е!

Ти паѓа храна на плочки дома, ја гледаш, поминуваат секунди, ја подигаш и фрлаш во ѓубре. Е ај сега ако ти падне колбавчето во дивина, ќе го фрлиш или не?

Фино графиконче за тоа како се oднесуваме со паднатата храна на земја во корелација со поминатите денови во дивина. 

Правилото на 5 секунди се вели кога одредена храна ќе ти падне на земја, па демек ако го дигнеш за помалку од 5 секунди немало бактериите да се закачат на него.

Иако истото е веќе одамна пробиено бидејќи на храната се лепат еден куп чуда уште на самиот допир со подот, но што се случува доколку си на камп во дивина?

Секундите кои храната може да помине на земја правопропорционално растат со деновите што ги главиш на отворено. Па не е ич лесно да се расфрлаш ако немаш, нели?

Via

15 Јули 2018

За авторот