Наслов

Ти се плива, а те боли шија..

И не сакаш да вртиш глава лево - десно. Па дај вакво нешто.

Powerbreather во принцип е цевка за снорклање која е малку модифицирана и ја исклучува потребата за вртење на главата додека се плива (особено во краул). Иако првично оваа алатка го менува стилот на пливање, таа може да се најде при рака кај луѓе кои се попрофесионално настроени кон пливањето, но и кај аматерите и децата.

Свежиот воздух влегува од вентилот на задниот дел од главата, додека вториот вентил го испумпува издишаниот воздух надвор. Уредот е дизајниран да не пропушта вода, а се вклопува на било која големина на глава.

01 Август 2013

За авторот