МВК Велес

Резултати од Трофеј “Димитрија Чуповски”

Во организација на ВФМ и МВК Велес на 11.07.2015 се одржа меѓународна велосипедска трка Трофеј Димитрија Чуповски, исклучително напорна патека за возење целта на трката беше во Папрадиште на надморска висина 1180 метри.

 

Патеката за сениори, јуниори и мастерс Велес-Градско-Велес-Папрадиште 116 км и за кадети, жени, У-15 и У-13 Велес-Оморани-Богомила-Папрадиште 56 км спрема возрасни категории.

На Трофејот Димитрија Чуповски првопласирани по категории се:

Сениори
1. Никола Ѓукиќ /Вело-М
2. Стефан Петровски /Вело-М
3. Ќендрим Гури / Косово

Јуниори
1. Денис Колевски /Вело-М
2. Валентин Ковачев /ЦСКА
3. Марио Велев /ЦСКА

Кадети
1. Кирил Лучески /Илинден
2. Кристијан Ванчевски /МВК Велес
3. Александар Филиповски /МВК Велес

Мастерс
1. Зоран Ристовски /Вело-М
2. Дејан Новковски /Енерџи
3. Јане Трифуновски /Енерџи

У-15
1. Даниел Мојсоски /Спид бајк
2. Виктор Ванчевски /МВК Велес
3. Јован Настов МВК /Велес

У-13
1. Димитар Јованоски /Екодром
2. Александар Ѓеорѓиески /Екодром
3. Лука Димитријоски /Спид бајк

Жени
1. Анета Антовска /Енерџи

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија