Парче лудост – мудрост

Човек што е сто отсто трезвен е мртов човек. Малку лудило ќе ви донесе голема радост… 

Немојте да дозволите животот да ви се сведе на извршување ритуали. Нека има и неочекувани моменти. Нека остане таинствено нешто за кое не можете да најдете ниту едно рационално оправдување. Некогаш направете нешто поради што луѓето ќе помислат дека сте луди. Човек што е сто отсто трезвен е мртов човек. Малку лудило ќе ви донесе голема радост. Направете нешто будалесто и смислата на животот ќе ви биде на дофат на рацете. 

Ошо – Креативност

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија