Голем Али, голема Ејми, голема…

Земаш параолимписка сноубордерка која ги нема двете нозе од колената надоле што има бронза во Сочи, а исто така е победник во некој натпревар за танцување, го додаваш големиот Али со негов говор пред натпревар и ставаш некој црвен хибрид на Тојота. Добиваш реклама за на Супербоул.

Главната улога во рекламата ја има Ејми Пурди која е параолимпијка во сноубординг со инвалидитет на двете потколеници. Инспирационата приказна за Ејми не застанува кај деби бронзата во Сочи туку оди и понатаму откако таа победува на натпреварот во танцови двојки „Танц со ѕвездите“.

Во позадина оди Мухамед Али со дел од неговиот говор од 1974 година пред натпреварот со Џорџ Форман –

“Imma show you, how great I am.
Last night, I cut the light off in my bedroom and was in bed before the room was dark.
Imma show you, how great I am.
Only last week, I murdered a rock, injured a stone, hospitalised a brick.
I’m so mean, I make medicine sick.
Imma show you, how great I am.
This kid’s gonna be the best kid in the world.
This kid’s gonna be somebody better than anybody I ever knew.
Imma show you, how great I am.
I have wrestled with an alligator, I done tussled with a whale, I done handcuffed lightnin’, thrown thunder in jail.
Imma show you, how great I am.
All you chumps are gonna bow when I whoop him, all of you.
I know you got him, I know you’ve got him picked, but the man’s in trouble. Imma show you how great I am.”

Добиваш реклама за автомобил која ќе се емитува на Супербоул за кузнај колку пари по прикажување.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија