ФФМ - Детска фудбалска лига - Југозападен регион

Наслов

Детска фудбалска лига 2013 / 2014 - Четврто коло

ЧЕТВРТО КОЛО - ФФМ Детска фудбалска лига - Југозападен регион - Стадион Помошен терен СРЦ Билјанини извори; Фудбалски терен Грашница

По двонеделна пауза, Четвртото коло на ФФМ - Детската фудбалска лига повторно се врати во Охрид. Натпреварите се одиграа на 2 терени, односно домаќин на категории 2001 - 2005 беше екипата на ФК Евро фудбал, на својот терен на СРЦ Билјанини извори, и екипата на ФК Воска, на прочуениот терен на Грашница, кој се одржа на 11. 10. 2013 год.

При тоа облачното и променливо време на почетокот на турнирот не ги поколеба Организаторите и Координаторот на лигата, и им овозможија на дечињата да ги одиграат своите натпревари. За возврат дечињата на многу бројните гледачи им понудија возбудливи потези, проследени со голем број на голови а пред се мајсторски голови.

ФОТО ГАЛЕРИЈА - ТУКА

постигнати следните резултати:


 Генерација 1999 / 2000 :

ФК Вос.Премиер - ФК АК Пандев99                                    3 - 11

ФК Влазними - ФК Караорман                                              3 - 1

ФК АК Пандев 00 - ФК Кораб                                                  /

ФК Велешта - ФК Фер Плеј                                                     2 - 5 


Генерација 2001

ФК Мороишта - ФК Евро фудбал                                          1 - 13

ФК Караорман - ФК Фер плеј                                                 8 - 0

ФК Влазними - ФК АК Пандев                                                0 - 5

ФК АС Јунајтед - ФК Велешта                                                  3 - 1

ФК Кобар - Слободна


  Генерација 2002

ФК Караорман - ФК Фер Плеј                                                4 - 0

ФК АК Пандев 1 - ФК АС Јунајтед                                          9 - 1

ФК АК Пандев 2 слободна


  Генерација 2003

ФК Влазними - ФК Фер плеј                                                  2 - 6

ФК Велешта - ФК Кораб                                                          2 - 0

ФК Евро фудбал - ФК Воска                                                   4 - 0


 Генерација 2004

ФК Караорман - ФК Премиер                                               2 - 2

ФК АК Пандев - ФК Фер плеј 2                                              4 - 0

ФК Евро фудбал - ФК Фер плеј                                             0 - 4

ФК АС Јунајтед слоб.


  Генерација 2005

ФК Фер плеј 2 - ФК Караорман                                             1 - 4

ФК Фер плеј 1 - ФК АК Пандев                                              4 - 0

 

14 Октомври 2013

За авторот