Наслов

Prilep Boulder Fest Krali Marko - 2018
Локација: 
Prilep
Држава: 
Македонија
Датум: 
Петок, 4 Мај, 2018 - 09:00

Контакт

[English version below]

Почитувани пријатели ја имаме таа чест да ве пока ниме на 8-миот Прилеп болдер фестивал „Крали Марко" кој ќе се одржи на 30,31 март и 1 април 2018 год. на терените околу „Камена Баба".
Категориите за маратонот се следни, деца до 14 год. и отворена категорија 15 + години во машка и женска конкуренција.

Распоред на активности,

Петок 04.05.2018

- Поставување на кампот, прифаќање на учесниците, нивно пријавување.
- Ноќно качување, во сектор „Баба лоу".
- Логорски оган и дружење до 22:00 час.

Сабота 05.05.2018

- Од 9-11 час. пријавување на учесниците за маратонот, доделување оценски листи, натпреварувачки маички и др. рекламен материјал.
- Технички состанок со судиите и натпреварувачите.
- Од 11 до 16 часот Отпочнување и одвивање на маратонот
- Од 17 до 18 часот Сумирање и прогласување на најдобрите во сите категории.
- После 19.00 часот Забава за сите учесници, гости, логорски оган, бесплатно пиво и грицки, ДЈ.

Недела, 06.05.2018

Искачување по слободен избор на учесниците, затворање на фестивалот и кампот.

Исто така ќе ни биде задоволство доколку не посетат и дружат и сите љубители на качување со јаже, слек лајнери, планинари и сите љубители на природата и за нив ќе има место во кампот.

Регистрација:https://goo.gl/forms/9SdWMbTgVgS5fBEA3

Поздрав и се гледаме наскоро,
Организатор,
СКК „Златоврв" и Општина Прилеп
-------------------------------------------------------------------------------------------
[English version]

Agenda for the eight annual Prilep boulder festival "Krali Marko" 2018

Dear friends, it is our honor to invite you to the eight annual Prilep boulder festival "Krali Marko", which will be held from the 30th of March to the 1st of April of 2018, at the terrain around "Kamena Baba"

The categories for the marathon are: children up to the age of 14, and an open category, age 15+ male and female competition.

Schedule of activities

Friday 30.03.2018

Setting up camp, accepting and registering of the participants
Night bouldering at the "Baba Low" sector
Campfire until 22:00h

Saturday 05.05.2018

From 09h to 11h Registering of participants for the marathon, assigning score sheets, competitive jerseys and other promotional materials
Technical meeting with the judges and competitors
From 11h to 16h Beginning and duration of the marathon
From 17h to 18h Summing up the scores and announcing the best competitors from every category
After 19:00 pm Party for all of the participants, guests, campfire, DJ, free beer and snacks.

Sunday 06.05.2018

Climbing of the participants' choice, closing of the festival and the camp.

It would be our pleasure if we got visited by all rope climbers, slack liners, hikers and lovers of nature in general, all are welcome at the camp.

Registrations: https://goo.gl/forms/9SdWMbTgVgS5fBEA3

See you soon,
Organizer,
SKK "Zlatovrv" and Municipality Prilep

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

П В С Ч П С Н
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
 
 
8
 
9
 
10
 
 
 
 
 
15
 
16
 
17
 
 
 
 
 
22
 
23
 
24
 
25
 
 
 
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

На Facebook