Наслов

Октомвриски Прв до врв - Ден на ајварот
Локација: 
Водно
Држава: 
Македонија
Датум: 
Недела, 18 Октомври, 2015 - 09:00

Контакт

Име и презиме: 
ПРВ ДО ВРВ
Twitter: 

Октомврискиот месечник на ПРВ ДО ВРВ го закажуваме за 18 октомври.

Се собираме пред 9 часот кај ОУ Кочо Рацин, планинари, велосипедисти, рекреативци, спортски ентузијасти, љубители на викенд поминат во природа...

Одиме сите заедно до врвот на Водно на првото есенско дружење оваа година. И покрај тоа што октомври е месец во кој славиме два празника од нашето револуционерно минато, овој ПРВ ДО ВРВ ќе и биде посветен на најпопуларната македонска зимница - ајварот. На врвот се собираме на дружба со нашата традиционална закуска која најмногу се подготвува токму овој период од годината.

Настанот нема натпреварувачки карактер и секој учествува на сопствена одговорност.

Пријатели и помагатели на октомврискиот ПРВ ДО ВРВ се МАМА'С, Пакомак и Алгасан.

Darko Najdovski

Мапа

П В С Ч П С Н
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

На Facebook