Наслов

This is Herstory / Премиера и изложба
Локација: 
Кино Култура
Држава: 
Македонија
Датум: 
Вторник, 19 Февруари, 2019 - 19:00

Контакт

Име и презиме: 
Ilina Arsova/ Art & Adventure

Премиерно прикажување на краткиот филмот "This is Herstory" во режија на Игор Христов, по идеја на Илина Арсова. Филмот ја раскажува приказната на три Балкански хероини кои ги поместуваат границите на екстремните спортови во своите заедници.

Освен проекцијата, овој мултимедијален настан ќе продолжи со ликовна изложба на авторски дела од Илина Арсова од последниот циклус „Дневник на моите височини".
Изложбата е со продажен карактер со цел финансирање на вискогорскиот проект „7 врвови".

За овој настан сеуште нема пријавено гости.