Наслов

Филмски фестивал за планинско трчање - „Луѓе како нас 2017”
Локација: 
Кинотека на Македонија
Држава: 
Македонија
Датум: 
Среда, 29 Март, 2017 - 18:00

Контакт

Име и презиме: 
TREX

MK/ И оваа година, клубот за планинско трчање TREX и пријателите Ве покануваат на четвртото издание на фестивалот на кратки филмчиња за планинско и ултрамаратонско трчање „Луѓе како нас" кое ќе се одржи на 29.03.2017

Овојпат дружбата ќе се одвива во Кинотека на Македонија (Cinematheque of Macedonia), а покрај неколкучасовниот филмски репертоар на супер интересни и инспиративни дела ќе имате можност и да се дружите со нашите специјални гости од Бугарија.

Официјална програма

Today I have a power...
Running with the Belles
The Double - Jeff Browning - Western States 100 and Hardrock 100
Orcas Island 100
Ultra BOLIVIA Race - The Film

Krali Marko Trails 2017 Teaser
Mile for Mile
Firenze Urban Trail 2016 - Video ufficiale
2015 Ultra Trail Gobi Race
Red Fox Elbrus Race 2015

Отворен разговор со гостите на фестивалот
Марија Николова, Константин Атанасов и Ивајло Атанасов
- планински тркачи од Бугарија -

Norvège - Tromso skyrace - Lofoten Islands
Chasing Walmsley Grand Canyon Rim 2 Rim 2 Rim
Sisu not Silence Ultra Run 2017
The Crown Traverse
The Hard Way

Влез - бесплатен

//

EN/ As every year, trail running club TREX and it's friends invite you to the fourth edition of the trail running film festival "People Like Us," which will be held on 29.03.2017

This time the festival will take place at the Кинотека на Македонија (Cinematheque of Macedonia), and along side the super interesting and inspirational film repertoire the audience will have an opportunity to meet with our special guests from Bulgaria.

Official schedule

Today I have a power...
Running with the Belles
The Double - Jeff Browning - Western States 100 and Hardrock 100
Orcas Island 100
Ultra BOLIVIA Race - The Film

Krali Marko Trails 2017 Teaser
Mile for Mile
Firenze Urban Trail 2016 - Video ufficiale
2015 Ultra Trail Gobi Race
Red Fox Elbrus Race 2015

Open discussion with festival guests
Maria Nikolova, Konstantin Atanasov and Ivailo Atanasov
- Trail runners from Bulgaria -

Norvège - Tromso skyrace - Lofoten Islands
Chasing Walmsley Grand Canyon Rim 2 Rim 2 Rim
Sisu not Silence Ultra Run 2017
The Crown Traverse
The Hard Way

Entrance - free

Igor Jovanovski
Tatiana