Наслов

Доломити и ГросГлокнер
Локација: 
Доломити
Држава: 
Italian Republic
Датум: 
Понеделник, 15 Јули, 2019 - 07:00

Контакт

Име и презиме: 
I love hiking

Виа ферата во срцето на Доломитите. Мал тренинг пред големото искачување во Австрија.
Се искачуваат по ферата. Tofana d Rozes 3244m , Punta penia – Marmolada 3343m, TrеCime (Италија) и GrossGlokner 3978m (Австрија)

Краток опис на програмата:
- Тргнување од Скопје
- 5 вечери поминати во камп во градот, Cortina 'd Amprezzo,
- Трансвер до Австрија - 2 вечери поминати под врвот Грос Глокнер.
- Трансвер до Скопје
- 1 резерва ден.

Цена: 400 евра (Доколку поскапат цените во домовите за 2019год, ќе бидете навремено известени)
Во цената спаѓа.
- 5 вечери во камп во Кортина,
- 2 вечери во дом на ГросГлокнер,
- жичара на Мармелада,
- Влез во националиот парк ТриЧиме,
- Трансвер до сите дестинации од Скопје и назад.

Плаќање на жиро сметка на Друштвото
Гардианс оф нејчер- Ај лав хајкинг
200003122673462
Стопанска Банка - Скопје

За учество во акцијава, треба да бидете најмалку на две од зимските тури на друштвото.
Со уплата од неповратни 50% од сумата, станувате дел од целиот настан.

Број на места : 7 (седум) – мин 5 за да се одржи акцијава
ВОДИЧ НА АКЦИЈАТА: Дејан Доневски
контакт тел 071/ 212 808
меил: dejan@hiking.mk
Oпрема / целосна програма / подготовки по уплатата на 50% од сумата.

Патничко осигурување секој си вади сам. Доколку не сте член на планинарско друштво цената е за 30% поскапа.

НАПОМЕНА:
Секој учесник е должен да ги почитува правилата и насоките на организаторот и водичите. Во спротивно сам е одговорен за несаканите последици. Наведените планинарски акции се организирани и движењето ќе се одвива во група предводена од организаторот и водичите. Секој учесник може да биде исклучен од групата поради недолично однесување.

Организаторот и водичите го задржуваат правото за измени на термините и редоследот на наведените планинарски акции, во зависност од временските услови и останати технички препреки.

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

П В С Ч П С Н
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

На Facebook