Наслов

Topsi Triogy Triathlon
Локација: 
Базен „Борис Трајковски”
Држава: 
Македонија
Датум: 
Недела, 9 Јуни, 2019 - 08:30

Контакт

Име и презиме: 
Triogy Racing MKD

СТК ТРИОГИ РЕЈСИНГ со посебно задоволство ве повикува на првиот триатлон натпревар кој ќе се одржи во нашиот град. Скопје конечно ќе има триатлон.
Со техничка поддршка на Триатлон Федерација на Македонија и голема помош на нашиот генерален спонзор Стопанска Банка АД Скопје на 9 ти Јуни 2019 ќе се одржи Топси Триоги Триатлон. Стартот и целта на натпреварот ќе биде во Спортскиот Центар Борис Трајковски, пливачкиот сегмент ке се одржи на Базенот Борис Трајковски, за велосипедскиот сегмент ќе се користи дел од Булеварот Илинден, а трчањето ќе биде околу спортскиот центар. Детални мапи од сите сегменти ќе бидат објавени набрзо.

ЗА НАТПРЕВАРУВАЧИТЕ:
Ќе бидат поделени во категории според нивната возраст:
- Елит (2000 и постари): 750м пливање, 20км велосипед, 5км трчање;
- Јуниори (2001-2003): 750м пливање, 20км велосипед, 5км трчање;
- Кадети (2004-2006): 375м пливање, 10км велосипед, 2,5км трчање.
- Деца 2 (2007-2010): 175м пливање, 4км велосипед, 1км трчање;
- Деца 1 (2011 и помали): 75м пливање, 2км велосипед, 0.5км трчање.
Трки кои ќе бидат дел од Националното Триатлон Првенство.

Рекреативци (Age Group), 2003 година и постари: 750м пливање, 20км велосипед, 5км трчање;
Ова трка ке биде од рекреативен карактер.

Драги триатлонци, пријатели на триатлонот, спортски ентузијасти, на вас е ред. Финишер медалја од првиот триатлон во Скопје нека биде вашиот нареден предизвик.

Повеќе детали околу пријавувањето и самата трка ќе следат набрзо.

It is our great pleasure to invite you to the first Triathlon Race in our capital, Topsy Triogy Triathlon.
This race is organized by Triathlon Club Triogy Racing from Skopje and technical help from Triathlon Federation of Macedonia with a sponsorship from Stopanska Banka AD Skopje.
The race will be held in the Sport Center Boris Trajkovski on 9 th of June 2019.

The race will have several categories:

• Kids 1 – born 2011 and younger (75 m swim-2.5 km bike-0.5 km run)
• Kids 2 – born 2010-2007 (175 m swim-5 km bike – 1.2 km run)
• Youth – born 2006-2004 (375 m swim- 10 km bike – 2.5 km run)
• Junior – born 2001-2003 (750 m swim – 20 km bike – 5 km run)
• Elite – born 2000 and older (750 m swim – 20 km bike – 5 km run)
• Age Group (Enthusiast) - born 2000 and older (750 m swim – 10 km bike – 5 km run)

The swim of the race will be held in the Boris Trajkovski Swimming Pool, the bike course will use part of the Ilinden Boulevard and the run will be around the Sport Center Boris Trajkovksi.
More detals about registration and race course will follow soon.
Dear fellow triathlates and entusiasts we promice you greate race and unique experience.
See you in June.

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

П В С Ч П С Н
1
 
2
 
 
 
 
 
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25
 
26
 
27
 
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

На Facebook