Наслов

III Велешки полумаратон 2018
Локација: 
Градски Парк Велес
Држава: 
Македонија
Датум: 
Недела, 4 Ноември, 2018 - 10:00

Контакт

И оваа година по повод 9. Ноември - ослободување на градот Велес, Општина Велес и Советот на Општина Велес во соработка со група граѓани организираат полумаратон во градскиот парк кој ќе се одржи на 04 ноември со почеток во 10 часот.

Програма:
- Полумаратон 21км, старт 10:00 ч.
- Рекреативна трка 5км, старт 12:30 ч.

Стазата е кружна и рамна со должина 1км што значи дека за успешно комплетирање на полумаратонот се трча 21 круг. На патеката ќе има една окрепнителна станица со вода и освежувачки елементи. Медицинска екипа ќе стои на располагање. Секој учесник трча на своја одговорност.

Котизација на полумаратонот изнесува 300 денари по учесник кој ќе добие:
- блуза со лого од трката
- стартен број
- финишер медал
- подароци од спонзор

Котизација на 5км изнесува 100 денари по учесник кој ќе добие:
- стартен број
- финишер медал

Секој финишер на двете трки добива медал за успешно завршена трка, а на победниците во машка и женска категорија ќе им бидат доделени пехари.

Пријавувањето се врши кај Мијалчо Андоновски на е-маил mijalco2108@gmail.com или на моб. 070/362-724 најдоцна до 30.10.2018

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

П В С Ч П С Н
 
 
1
 
2
 
3
 
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
 
14
 
15
 
16
 
 
 
 
20
 
21
 
 
23
 
 
 
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

На Facebook