Наслов

Прв меѓународен Бланик куп Куманово
Локација: 
Аеродром Аџи Тепе Куманово
Држава: 
Македонија
Датум: 
Сабота, 7 Септември, 2019 - 10:00

Контакт

Име и презиме: 
Аеро Клуб Куманово - Aero Klub Kumanovo

Почитувани воздухопловци и љубители на воздухопловство.Со голема чест и задоволство Аеро Клуб Куманово ве поканува на Прв меѓународен Бланик куп во прецизно слетување со едрилица.

07.09.2019(Сабота)

Распоред на одвивање на натпреварот:
09:30- Пристигнување на натпреварувачите
09:30-10:00- Пријава на натпреварувачи,разгледување на документација (едриличарска дозвола, лекарско, котизација )
10:00-10:30- Отварање на натпреварот
10:30-11:00- Брифинг и ждрепка за распоред на такмичари
11:00-14:00- Натпревар
14:00-14:30- Пауза
14:30-17:00- Продолжување на натпреварот
19:00-19:30- Прогласување на победници на Бланик куп и негово затварање.
19:30- Започнува свечена вечера и дружење

08.09.2019(Недела) Резервен ден за Бланик куп
Во случај на неповолни временски услови организаторот го задржува правото на измена на наведените временски рамки.

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

П В С Ч П С Н
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

На Facebook