Spase Kalanoski

Македонија, Вевчани

Sport DNK

Фотографии

Објави

Подготовка за Полумаратон

Каланоски подготвен за Белградски Полумаратон

Полумаратон е долгопругашка дисциплина долга 21 километар, а се трча по улици и стази. Полумаратоните во светот стануваат се популарини,а бројот на тркачи во полумаратон расте секоја година, како во Македонија така и во...

Моето искуство на Охридскиот Маратон

Прва цел ми беше да ги истрчам 30 км во тоа и успеав минатата 2014 година имав резултат 2 часа 58 минути 48 секунди тоа ми беше голем мотив за да продолжам со секојдневно...