На 20 мај на 70 годишна возраст почина легендарниот Ники Лауда. Австриецот кој одбележа една цела декада во мотоспортот, ќе остане запаметен како еден од најголемите борци и родени шампиони кој некогаш се појавиле во автомобилизмот.

Симона Стојановска е персонален фитнес тренер што работи во Катар и често е на релација Скопје - Доха. Веќе неколку години по ред се појавува на домашните натпреварувања во Фитнес и Боди Билдинг и забележува виден напредок и резултат во нејзината форма. Затоа одлучивме да поразговараме со Симона за нејзините работни рутини, планови и амбиции. 

Едно од најдобрите решенија за справување со стресот е бавењето со спорт, па токму затоа голем дел од популацијата се одлучува за овој чекор во обид тоа да биде ментално исклучување од притисокот на животот со кој сите ние се соочуваме. Но што се случува кога бавењето со спорт ќе стане стрес плус за вашето тело?

Што подлабоко можат спортските стучњаците да навлезат во спортот и тренажниот процес, толку посовршени спортисти ќе успеат да состават. Балансот помеѓу квалитетно изграден физикус и ментални атрибути на високо ниво е клучно доколку некој професионално се занимава со спорт.

Еуфорија, радост и тотално задоволство! Вака најдобро може да опише првото издание на фестивалот на улична храна Вкусот на Скопје, кое се одржа овој викенд на Школка.

Оваа година хотелот Гогов по втор пат го организира спортскиот настан „Пехчево на точак”, а годинава покрај велосипедската тура, настанот беше проширен со офф-роуд џип тура и со планинарска тура.

Тренинг

За да им помогнеме на пчелите треба да насадиме некои од следните растенија... а доколку ги имаме да не ги...

Мотив шкртки

Ние сме она што постојано го правиме. Одличноста тогаш не е акт, туку е навика. - Аристотел

Исхрана

Совет на денот:

Избегнувајте да јадете пред да одите на спиење за да го намалите гастроезофегалниот рефлукс и да избегнете зголемување на тежината.

Производ: Тежина (g):
Енергија:
Протеини:
Масти:
Влакна:
Јаглехидрати:

Настани