Zarko Trpkoski

Македонија, Тетово

Sport DNK

Projects

SARPLANINSKI KUP

Фотографии

Објави

Ева на 20 месеци стапна на скии

Малата Ева, со неполни две годинки, стапна на скии. Оваа статија има за цел да ги мотивира родителите да им овоможат на децата на што помала возраст да се запознаат со зимските спортови, особено...

Франција сака зелени покриви

Французите си имаат "револуционерна" нишка, така да пред извесно време решија да докажат уште еднаш воведувајќи закон кој ги обврзува комерцијалните и приватните станбени објекти да ги прекријат кровните површини, со растенија или соларни...

Загрозени ФИС Патеките на Попова Шапка

Додека ски центрите во регионов бележат рекорди по продадени ски карти, ноќевања и приходи, нашите центри се наоѓаат на опашката од ранг листата по истите параметри, иако потенцијалите, гледано компаративно, не само што не...

ИДЕНТИЧНИ ИЗЈАВИ НА ДВАЈЦА ЕМИНЕНТНИ ПОЗНАВАЧИ НА СКИЈАЊЕТО И ПЛАНИНИТЕ

Шарпланина – Најубав планински масив на светот

Честопати слушаме како Попова Шапка со Јелак, па и Брезовица, се едни од најубавите ски-центри, кои рамноправно се „носат" преку своите параметри и убавини со најпознатите ресорти од Алпскиот регион. Подолу даваме независни изјави...

ЛИДИЈА СИМЈАНОВСКА од СК ПЕЛИСТЕР и АНТОН ПАНОВ од БОРОВЕЦ, Бугарија ПОБЕДНИЦИ

Одржан првиот Шарпланински куп за деца

Викендов на Попова Шапка се одржа ПРВИОТ ШАРПЛАНИНСКИ КУП ЗА ДЕЦА 2015, на кој зедоа учество 128 натпреварувачи од Бугарија, Србија, Косово и Македонија.