Gorgi Ristovski

Македонија, Скопје

Sport DNK

Фотографии

Објави

Победа за Мартин Јовановски на Промахи Опен (Видео)

Од 13ти до 15ти Април во Грција се оддржа интернационалниот натпревар Прхомахи Опен, каде што македонскиот тим на параглајдеристи постигнаа огромен успех со победа во сите категории, победник на натпреварот беше Мартин Јовановски со...

Крос Кантри лига во Параглајдерство за 2018 - Крушево

Три дена исполнети со тркање и учење на Крос Кантри натпреварот во Крушево

Минатиот викенд благодарение на Воздухопловната Федерација на Македонија се оддржа првиот настан од крос кантри лигата во параглајдерство за 2018-та година. Новата генерација на млади пилоти се желни за знаење a искусните пилоти кои...

Параглајдерството е слобода!

"Засекогаш останете деца. Секогаш чувствувајте возбуда и бидете восхитени од големи работи, како што е воздухот и звуците на изгрејсонцето. Ако морате, носете ја вашата маска која ќе ве заштити од светот но ако...

Прво место во Спортска класа на Зимската лига “Снежинка 2016/17”

Овој наптревар се оддржува во зимскиот период и го сочинуваат 6 трки почнувајќи од Октомври до Март на секој втор викенд (доколку времето дозволува). Се оддржува на приморскиот дел од Словенија поради поволните временски...

13 минути Hike & Fly со The North Face

Уживате во качување на планини но симнувањето ви е еден од помалку омилените делови? Можеби треба да му дадете шанса на параглајдерството. The North Face пред неколку дена објави видео на тема hike &...

Пара-Снежинка – финале

Пара-Снежинка e неофицијална крос кантри лига во Словенија. Се оддржува од Октомври до Март, благодарение на приморската клима во западниот дел на Словенија која овозможува услови за летање и преку зима. Последната...