' ;
XMKD.com

Македонија, Скопје

Sport DNK

Објави

Димитар Ристовски во Доупнесс еп.2

Во втората епизода на ДОУПНЕСС гостин е Димсуро од Битола, гордоста наша во скејтпаркот. Разговаравме за неговите почетоци и што го навело на овој доуп спорт. Дечкото е еден од подобрите скејтери во МK,...

Еве ги пак овие скејтериве..

Скејтери На Снег

На стаза или вон стаза, на фрирајд или на фристајл, на сонце или во магла. На радоста и нема крај.

СОНЦЕ, СНЕГ, ШАПКА, СКИЈАЊЕ.. УЖИВАНЦИЈА ВО ДВИЖЕЊЕ!

Скијање на Шапка во април

"POV" видео од Коста Ивановски на северната страна на Шапка (позади Церипашина). Одличен ден, зимата доаѓа.. :)

НА ВОЗЕЊЕ ВО НОВИОТ СКЕЈТПАРК ВО СКОПЈЕ

СКОПСКИ СКЕЈТПАРК – СЕ01/ЕП01

Уметничкото око на Горан Симјаноски Ви го доловува животот во Скопскиот скејтпарк од прва рака.

Викендов го посетивме “The North Park” – затворениот скејтпарк во Солун. Доживување кое вреди злато!

На скејтпарк во Солун

Скејтпаркот е единствен затворен скејтпарк во регионов. Изграден е од полската скејт-градежна фирма Tech Ramps. Погоден и за почетници и за поискусни. Одлично место за возење и дружба!

Пионерски обид во земјава да се развие домашната скејт сцена преку спонзорирање на млади таленти.

Popcornskateco. на Илин Колевски му посакува добредојде во тимот!

Popcornskateco. ги препозна талентот и упорноста на Илин Колевски во најновото СКИРОЛ видео и одлучи да му овозможи комплетна подршка преку обезбедување на опрема со цел истата да не преставува пречка за напредок на...

XMKD Наградна Игра!

Во 1998 година Микаел Дуганов, или попознат како Мики, ги рипна скалите на кеј со кик флип. Тоа воедно беше и првиот документиран кик флип преку тие скали.