Marina Milanovska

Македонија, Скопје

Sport DNK

Certificates

Zorba Consulting - course for fitness and body-building instructors

Hobby

Fitness, Crossfit, Alpinism/Bouldering , Mountaineering

Објави

„Организмот го смета шеќерот за токсин”

Шеќер или мед?

Медот е храна која многу лесно е прифатена од дигестивниот тракт и неговата искористеност е неверојатни 98-99%. Белиот шеќер (сахарозата) за разлика од медот е рафинирана храна, која се состои од таканаречени „празни” јаглехидрати,...

Истегнувањето е важно

Истегнување пред и после тренинг

Иако првенствено ги доживуваме како досадни, вежбите за истегнување се многу корисни за подоброто функционирање на локомоторниот систем, а можат да бидат и доста интересни. Подолу ќе наведам уште неколку интересни позитивни влијанија на...

Намирници кои ја зголемуваат мускулната маса

Зголемувањето на мускулната маса зависи од начинот на исхрана во комбинација со вежби. Исхраната која ја предложуваат нутриционистите ширум светот, може да ви помогне во постигнување на саканиот изглед.

Утринско вежбање за енергија и концентрација

Ви се случило ли наутро да започнете со некоја физичка активност и по неколку дена да се откажете? Ви се случило ли да немате енергија и концентрација во текот на денот, а навечер да немате...

Храна која топи масни наслаги на стомакот

Покрај редовната физичка активност, главна улога врши храната која ќе ни помогне да дојдеме до посакуваниот изглед на нашиот стомак. Покрај многубројни намирници, подолу се наведени неколку кои исто претставуваат клуч за топење масти: