Aleksandar Zarapchiev

Македонија, Скопје

Sport DNK

Фотографии

Објави

Турно прошетка до врвот Плат

Плат е преубав врв кој се наоѓа помеѓу еден од најубавите предели на Шара до Горна и Долна Лешница. Стрмно се издига над реката Пена и Лешничка река од другата страна. Гледа многу јасно...

Ослободување на снегулката

Сосема малку од она што го доживуваме на планина кога скијаме, без разлика дали е близу ски центарот или некаде далеку, турно, или фрирајд. Со огромна почит во пристапот кон планината, со девизата дека "Треба...

Нејзиното височество – Кобилица

Некој ќе рече дека се брои само искачувањето на врвот, но за нас се брои обидот тука, се брои што после години мечтаење конечно и се приближивме на оваа планинска убавица, што чепнавме малку...