Nadir Murseli

Македонија, Скопје

Sport DNK

Фотографии

Објави

Апел за кулата на Титов врв

Многумина од нас често го посетуваат Титов врв или еднаш годишно во месец мај кога одат 500 до 1000 луѓе на ова групно искачување... исто познавам луѓе кои одат доста и во зима!

Кедев искачи уште два врва на Алпите

Сашко Кедев на 2 и 3 август искачи два технички и тешки врвови на Алпите со висина над 4000 метри надморска височина. Obergabelhorn 4063 (искачен на 3 август) и Zinalrothorn 4221 (искачен на втори...

Потсетување на 2005 година

Видео по повод 80 години постоење на ПД „Љуботен“

По повод јубилејот 80 години постоење, од 1925 до 2005, на најстарото планинарско друштво во Македонија ПД „Љуботен“ Тетово, направивме видео клип од некој активности на клубот. Во него беа користени материјали од качувања...

Бивак

За време на курсевите на МАА учевме да носиме бивак вреќи, како почетници едвај се чекаше тој момент да дојде, да се направи бивак и да се помине ноќта на отворено, на планина или...