' ;
Kik boksing federacija na Makedonija

Македонија, Скопје

Sport DNK

Фотографии

Објави

Кик боксрите спремни за светскиот куп во Анталија

Кик боксинг федерацијата продолжува со активности на меѓународен план. Овој викенд 8-10.04.2016 претставниците на Македонија ќе земат учество на во Анталија на светскиот куп Турција опен. На купот од Македонија патуваат 11 кик боксери...

Изборно државно првенство во кикбокс за сениори посветено на Димче Кичевски

Резултати од државното првенство во Кик бокс за сениори

Во саботата (19.09.2015г.)во спортската сала ,,Работнички " во Скопје се оддржа државно изборно сениорско првенство во дисциплините од кик бокс спортот за избор на репрезентацијата која ќе ја претставува Македонија на светското првенство во...

Римини предизвик за Милан, Димитар и Кристина

Од 5-7 јуни во Римини, Италија ќе се одржи светскиот куп во Кик Бокс WAKO WORLD CUP- Бест Фајтер. Македонски претставници ќе бидат Кристина Стојчевска -55 кг , Димитар Георгиев -79 кг Милан Кубин...

Јуниорско кадетско државно првенство во Кик Бокс

Кик боксинг федерацијата на Македонија во рамките на активностите спрема календарот за 2014г.во саботата (31.05.2014г.)во спортската сала ,,Иван Хаџи Николов " во Скопје Ве известува за успешното организирано државно изборно првенство.

Одржано сениорското првенство во Кик бокс

Кик боксинг федерацијата на Македонија во рамките на активностите спрема календарот за 2014г.во саботата (10.05.2014г.)во спортскиот центар ,,Ново Лисиче" во Скопје Ве известува за успешното организирано државно првенство.

Успех на Сплендид Гран При во Будва 2014

Три Македонски претставници во кик бокс предводени од претседателот на федерацијата Александра Неделковска и тренерот на репрезентацијата Драган Атанасовски овој викенд учествуваа на престижниот професионален кик бокс спектакл ,,Сплендид Гран При " во организација...

Најуспешните од КБФМ во 2013 година

Во годината во која кик бокс спортот ги достигна највисоките резултати како на спортски така и на организациски план традиционално се избраа најуспешните кик боксери и спортски работници.

Инфо до јавноста од Кик Боксинг Федерацијата на Македонија

Почитувани, Македонската јавност преку електронските и пишаните медиуми последниве неколку дена е информирана за одржување настан од боречките вештини во Скопје – 13.12.2013 год. во спортскиот центар ,,Борис Трајковски“ под името FFC. Организацијата која...
СЕНИОРСКО ДРЖАВНО ИЗБОРНО ПРВЕНСТВО - „Скопје 2013“

Резултати од Кик Бокс Сен. државно изборно првенство „Скопје 2013“

Кик боксинг федерацијата на Македонија во рамките на активностите спрема календарот за 2013г. (19.10.2013г.) Ве известува за успешно организираното државно првенство.

Кик бокс СВЕТСКО ПРВЕНСТВО - ГУАРАЈА БРАЗИЛ

Извештај од Светското првенство во Кик бокс Бразил 2013

Македонските претставници на сениорската Kик Бокс репрезентација која од 29.09.-7.10.2013 год. е во Гуараја, Бразил на WAKO Светското првенство во ЛОУ КИК и К1 дисциплините во текот на вчерашниот ден ги имаа своите настапи.

Закитени младите кик боксери

Македонската кик бокс Јуниорско кадетска репрезентација на Европското првенство во Круница Здруј , Полска каде беа присутни 36 држави и 1669 спортисти од Европа освои 1 златен и 2 бронзени медали.

Младите кик бокс репрезентативци на мегдан во Полска

Македонската Кик Бокс јуниорско кадетска репрезентација продолжува со активностите на меѓународен план. Mакедонските избраници ќе земат учество на Европското првенство во Круница Здруј, Полска од 16 до 21. 09. 2013 година.

5 ЗЛАТНИ, 6 СРЕБРЕНИ, 5 БРОНЗЕНИ

16 МЕДАЛИ

Македонската Кик бокс репрезентација продолжува со успесите на меѓународен план.