Damjan Petreski

Македонија, Скопје

Sport DNK

Фотографии

Објави

Mother Nature

Зад Врело / Beyond Vrelo

Избегнувајќи ги гужвите од преполниот кањон овојпат нашата приказна ја продолжуваме со веслање во помалку познатиот дел од Матка, на потегот од пештерата Врело па се до новата брана Св. Петка. 

'SUP' Stand Up Paddling

‘Мист’ериозна Матка

Матка каква што досега ја немам видено, како некои интересни сцени од филм долж цело езеро.

ГУЖВИ И НЕРВОЗИ

Грешка, но не моја

Сите брзаме, сите имаме каде да брзаме и сите си гледаме за себе. Но можеби видеово ќе ви го смени мислењето...

ПРЕКРАСНИОТ ТАСОС

Диши под вода

Да се затоплиме малку од времево кое ниту снег ниту сонце ни носи. Уживанција во подводниот свет на Тасос и 40-те видови суштества кои живеат во него. 

Kayak-Canoe

Мир и тишина на Матка

Покрај ова (не)време кое ни следи, мораше да се искористи ова „убаво саботно утро“. Времето беше преубаво, со малку магла која се расчисти во текот на оваа авантура. Мирна и тивка музика која нè...

'Bananaman' кога неможеш како 'Superman'

Добро и Релаксирачко Утро

Уште едно интересно и опуштачко видео. Овојпат од преубавите плажи на Грција. Море исполнето со НИШТО. Правилно релаксирање на телото и внатрешниот дух.

Релаксација во вода, уживање со друштво, еден убав ден поминат покрај, и во вода. Одмор за душа и тело.

Подводно уживање во Охрид

Периодов, полн со горештини, гужви и нервози, па убаво е да може да се одвои време за еден убав викенд за релаксација. Овој пат, изборот беше Охрид и нејзините засега преплавените плажи со зелени...