Daniel Desko

Македонија, Скопје

Sport DNK

Hobby

Paragliding, Cycling, Skiing

Фотографии

Објави

Славење на Нова година на Љуботен

Љуботен Новогодишно

Како наближуваше крајот на 2014 година и стандардните муабети некаде во ноември месец каде за Нова година, мене и Војо ни се правеше некоја планинска новогодишна авантура. 

Fit Camp и планинарење на Плачковица

Планински FIT Camp и прошетка на Вртешка

Изминатиот викенд група планинари и поддржувачи на здрав и активен начин на живот се упатија кон планинарскиот дом Вртешка да го искористат преубавото време за прошетка по Плачковичките падини и поагресивно топење масти преку...

Искачување на највисокиот врв на Рила - Мусала (2925 мнв)

Највисоко на Балканот

Изминатиов викенд група планинари индивидуалци после толку напрегања и менување на планови конечно го реализираа искачувањето на највисокиот врв на Балканот - Мусала (2925 мнв).

Искачување на Олимп

Олимписко патешествие

Изминатиов викенд во организација на ПК Македон од Скопје се случуваше искачување на највисокот врв на Олимп - Митикас (2917 мнв).

Качување на Пелистер преку мојот објектив

Викендот што измина екипа од Скопје замина во поход на третиот највисок врв во Македонија - Пелистер (2601 метар). Од подножјето навидум времето беше одлично, но не претпоставивме дека истото ќе се влоши, ветришта...