Risto Jordanovski

Македонија, Скопје

Sport DNK

Фотографии

Објави

Искачување на Рудина и Голем Крчин, 28 Јуни и посета на пештерата Алилица во близина на Тресонче, 29 Јуни 2014

Летна тура

Без да се замараме со нарација во стилот "тргнавме од Скопје па кај Анови веќе моравме по мала нужда..."

“Road Bike Party” со Мартин Ештон

Мартин Ештон (кого го интересира нека гугла...) вози Pinarello (road bike) вреден 10.000 фунти. Всушност, дечкото сам си се журка со својот велосипед - наменет за асфалтирани патишта и други поврзани натпреварувачки road дисциплини.

Само креативно!

Bicycle Culture by Design

Погледнете го гостинот на TEDx, Микаел Колвил-Андерсен и неговото дизајн-решение за велосипедската култура во градовите кое би ги разубавило животите на урбаните граѓани низ Европа и пошироко. 

Данскиот вело-амбасадор ни појаснува зошто Копенхаген конституира нешто што се нарекува "Bike Culture 2.0"

Дански “Bike Culture 2.0”

По неколку остварени патувања во Копенхаген, човек се враќа во Скопје со доволна доза на ентузијазам за рекреативен велосипедизам, желба за користење на велосипедот за превоз до работното место и желба за асоцијација со...