Luka Garevski

Македонија, Куманово

Sport DNK

Education

Projects

ITU Development Program

Фотографии

Објави

Треба уште многу многу километри

Едноставно не е мое ниво. Тоа е реалноста.. треба уште многу многу километри поминати во вода, на велосипед и во патики за да се стигне до некаде. Знам какви жртви имам дадено последни 10...

Факти и митови за сите тренери, спортисти, рекреативци и љубители на болката и спортот.

Вистината за млечната киселина

Сите ние добро се сеќаваме на тренинзите кога нашиот тренер викајќи ни се обраќаше дека треба да тренираме додека не ја почувствуваме болката од „млечната киселина". Фразата „млечна киселина" е дел од нашиот спортски...

ETU Triathlon European Cup - Istanbul 2013

Swim, bike, run – 3 times the fun!

Еве како изгледаше еден предобро организиран триатлон куп. Out of this world! 

Основи на Триатлон Транзиција - Прв Дел

Како до лесна и беспрекорна Триатлон транзиција

Луѓето што се натпреваруваат или пак што никогаш не се натпреварувале во триатлон, најчесто ме прашуваат кој сегмент е најтежок, најважен и најмногу треба да се тренира.