Sekulovski Marko

Македонија, Скопје

Sport DNK

Фотографии

Објави

По некој совет за подобро „маваши гери”

Доколку припаѓате во групата на кондициони или персонални тренери, убеден сум дека сте се нашле во ситуација кога сте требале да одговорите на прашањето: Кои суплементи да ги користам? Дали се сигурни? Што да...

„Супер храна“ која не треба да ја заборавиме

И покрај тоа што живеам во земјата (Кина) на „супер храна", во која може да се вбројат различни корења, треви, „чудни" овошки и се разбира храната без која не се може, печурките, како составен...

Неколку поразлични совети за постигнување на оптимално здравје

Појава на хроничен замор, дебелеење, влошување на здравствената состојба и влошување на севкупната психо-физичка состојба кај голем број луѓе низ целиот свет па и кај нас придонесе до подигнување на свесноста за бенефитите од...

„Обичен“ стрес, а толку многу проблеми

Во општество каде постојано сме излошени на разни видови стрес кој има големо влијание врз нашето психо-физичко здравје луѓето многу често се соочуваат со различни здравствени проблеми кои истите се трудат да ги регулираат...

Масти како дел од исхраната на вашето дете

Секојдневно сме преплавени со многу информации кои можеме да ги видиме на телевизија, слушнеме на радио или прочитаме во некое списание и на чија основа го формираме нашето мислење за одреден производ или животна...

„Bulletproof“ скроб

Скробот преставува јаглехидрат составен од голем број на глукозни единици и е составен дел од растенијата и зеленчукот кои човекот секојдневно ги конзумира. 

1-0 за вегетаријанците?

Во последните неколку недели вниманието на wellness ентузијастите и сите луѓе во фитнес индустријата е свртено кон извештајот од Агенцијата за Истражување во Областа на Канцерот (дел од Светската Здравствена организација) кој објави информации...

Тренинг со живата легенда Масао Кагава

На семинарот организиран од карате тренерот Живко Дракуловски беше присутен Масао Кагава, навистина жива легенда во каратето, тренер на Јапонската репрезентација и навистина почитувам лик во каратето (шотокан стил). Имав можност да присуствувам на...

Tренирајте ги вашите движења наместо вашите мускули

Кога станува збор за дизајнирање на тренажен план во насока на развивање на одредени физички способности со цел да се подобри изведбата во одредена спортска дисциплина, во игра влегува „функционалниот" тренинг, односно тренинг со...

Дали поголем мускул значи и поголема сила

Во зависност од специфичните потреби, различни спортови би можеле да имаат помал или поголем бенефит од тренингот за хипертрофија. Пред да започнете со тренинг за хипертрофија би било добро да бидете запознаени со неколку...