Ilina Arsova

Македонија, Скопје

Sport DNK

Achievements

Mt Everest 8848m, 2013 (first Macedonian woman) / Ski ascent Mera peak 6476m, 2015 (first Macedonian team with Filip Vasileski) / Ski ascent Elbrus 5642m, 2014 - solo / Kilimanjaro 5895m, 2012 / Ama Dablam 6856m, 2011 / Aconcagua 6963m, 2011 - solo

Awards

Certificates

Certificate from National agency of tourism and aircrafts of Nepal, for reaching the summit of Mount Everest 884m, on May 23rd, 3:15 am

Internships

Organizations

Projects

7 summits project - 3 to go

Фотографии

Објави

Златен цеппин во ла Грав

Алпинизмот е повеќе уметност отколку спорт – Војтек Куртика

Од 14-17 Април во Ла Грав, Франција се одржа овoгодишниот „Златен Цепин", најпрестижната манифестација за алпинистички достигнувања на годината како и доделување на признание за животно дело.

Една од најпредизвикувачките трки во ски - алпинизам

Заврши 31-то издание на Пиера Мента

Трката се одржува секоја година во месноста Ареш - Буфор, Франција и е навистина исцрпувачка со секојдневни итинерери од преку 2500м нагорна висинска разлика и исто толку спуштање со скии, по променлив терен и непредвидливи снежни услови.

Телемарк на врвот Мера, телемарк и овој викенд во Македонија

По повод мини јубилејче „10 години планини и уметност”, Илина Арсова, karas4training.com и Скаут аутдоор шоп наскоро со фото/видео презентација од ски искачувањето на Мера пик и мала ретроспективна изложба на минатите десет години.

Уникатно скијачко искуство и запознавање на Персиските планински капацитети

Девојките скијаат во Иран

Неодамна, екипата составена од една Французинка, Швајцарка, Русинка, Иранка и Македонка ги поставија основите на проектот „Девојките го скијаат Иран“.  Освен прекрасните снежни пејажи на неоткриените Ирански планини, бевме позитивно изненадени од културата, гостољубивоста...

Една година после врвот..

На овој ден (23 мај 2013) минатата година во 3:15 наутро, стоев на врвот на светот Мт Еверест 8848м. Долгогодишните подготовки и многустраната поддршка, на крајот резултираа со успех и нов спортски момент за...