Kokan Ajanovski

Македонија, Скопје

Sport DNK

Achievements

Државен првак на 5км,10км,21км,планинско трчање,крос кантри ; Македонски репрезентативец .

Фотографии

Објави

Десеттата трка на 5 км во ЕВРОИНС Лигата

Еве ги  резултати од десеттата трка на 5 км во ЕВРОИНС Лигата во трчање. Трката се одржува најмалку 2 пати секој месец! Старт и цел е на патеката на кејот на реката Вардар –...

Зошто Школа за трчање?

Секоја година се повеќе и повеќе се зголемува бројот на учесници на сите трки (5км, полумаратон и маратон) во рамките на Виз Ер Скопски маратон. Интересот за трчање секоја година расте и потребата за...

Уживање во трчањето на трка

Тренинг трка

Денес трчав полумаратон. Тоа веќе не е нешто ново,ниту пак е нешто чудно. Ова е веќе шеста година како трчам полумаратони и останати улични, планински и други трки.

Мојот нов личен рекорд на 10км

Aтлетската федерација на Македонија ме избра да бидам единствениот македонец што ќе ја претставува нашата земја на европскиот куп во Правец Р.Бугарија. Со задоволство прифатив да бидам дел од ваква убава спортска манифестација, а трката...

Трчање во секакви услови

Ако можам јас, можеш и ти!

Ова е еден тренинг чија идеја е да мотивира луѓе кои што мислат дека немаат време,ниту услови да тренираат. Вистинското прашање е дали навистина сакаат? :)