Vo Ritamot Na Prirodata

Македонија, Скопје

Инфо

Blog vo koj se pisuva za Veganstvo, Nula Otpad i Minimalizam. Sozdaden da sluzi kako motivacija i inspiracija za site koi sakaat da ziveat po odrzliv, svesen i zdrav zivot.https://voritamotnaprirodata.wordpress.com/

Контакт

Локација

Фотографии

Објави

Компост - Што, Зошто и Како

Што е компост?

Компост е темно ѓубриво кое се добива од разни видови органски отпад како што се лушпи од зеленчук и овошје, трева, лисја, слама, пилевина, талог од кафе и чај. Овие материи се разложуваат и...

Rainbow Тортиљи #направисам

Тортиљите кои се продаваат во маркетите се преполни со вештачки додатоци, адитиви и бои. Подготовката на тортиљи во домашни услови е многу едноставна и брза, ќе ви бидат потребни 15 - 20 мин. Овие...

НУЛА ОТПАД – ШТО, ЗОШТО И КАКО

Што е Нула Отпад?  Нула Отпад е филозофија и цел која прераснала во движење каде се цели да се намали конзумирањето до можниот минимум, при што производите и пакувањето на производите би биле заменети...

ВЕГАНСТВО – ШТО, ЗОШТО И КАКО

Што е веганство? Веганството е начин на живот кој ја има целта да ја елиминира целата грубост и насилство кон животните.