Alvogen O.R.S.

Македонија, Скопје

Инфо

Алвоген О.Р.С. (орален рехидратационен раствор) се шумливи таблети кои се користат за едноставно и ефикасно лекување како и спречување на дехидратација. - Надоместуваат неопходни соли и минерали - Брзо се раствораат - Пријатен вкус на лимон - Практично пакување Состав на Алвоген О.Р.С.Една шумлива таблета (за 100 ml р-р) содржи: - Глукоза 1826mg, - NaCl 176mg, - KCl 150mg, - Лимонска киселина 429mg. Каде може да се најде? Во најблиската аптека.fb: https://www.facebook.com/alvogenorsmk/

Контакт

Локација

Фотографии

Објави

Интервју со Тања Пенева Здравева

Тања, природата и планинското трчање

Со желба да дознаеме нешто повеќе за планинското трчање, поконкретно за ултрамаратонските дистанци на планина како една од нејзините омилени активности во природа, се најдовме и поминавме еден ден со

Интервју со Стојан Поповски

Разговор со шампионот

Поминавме ден со Стојан Поповски, четиринаесеткратниот македонски шампион во триатлон. Накратко за почетоците, за тоа како од пливач тој се пронаоѓа во трите различни дисциплини и колку се важни тренинзите за да се постигне...

Комерцијален текст

АЛВОГЕН О.Р.С.

Жед, изнемоштеност, сува уста, вознемиреност, намалена нормална активност, ладна до препотена кожа, плачење без солзи, воспалени очи, обложен јазик, урина со темна боја...

Колку ни се важни електролитите?

Ако јаглехидратите се горивото што ја дава енергијата за придвижување на телесната машина, тогаш електролитите се маслото што ја подмачкуваат. При потешка физичка активност секој спортист може да се соочи со недостаток на „масло...