Инфо

Крали Марко Треилс претставува најголемата интернационална трка во ултра планинско трчање во Македонија. Истата се одржува од 2011 година низ различни планински патеки околу Марковите Кули, Трескавец, Козјак и планината Бабуна. За 2016 година предвидено е воведување на нова дистанца од 90 километри (со 4300 метри денивелација) со што патеката Крали Марко Ултра Треил ќе биде една од потешките во регионот. веб - http://kmt.mk/ФБ - https://www.facebook.com/Krali-Marko-Trails-880571818631995/

Контакт

Локација

Фотографии

Објави

Крали Марко Треилс 2018 – видео

Оваа година планинската трка Крали Марко Треилс го имаше своето осмо издание, а на четирите трки учество земаа над 460 тркачи. Уживајте во кратката видео рекапитулација од настанот...

Биди дел од осмото издание на легендата наречена „Крали Марко Треилс“

Оваа недела, заклучно со 31 август официјално се затвораат пријавите за овогодинашното осмо издание на планинската трка Крали Марко Треилс во Прилеп. Мотивирајте се, земете учество и бидете дел од предизвикот!!

КМТ 2017 – штиклирајте го датумот

Датумот за најголемата ултра-маратонска трка во планинско трчање во Македонија за 2017 година е откриен. Очекувајте интересни новости и информации... 

Шесто издание на Крали Марко Треилс – Планинско трчање, насмевки и задоволство

Овој викенд со старт и финиш во амфитеатарот во најстарта прилепска населба Варош се одржа шестото традиционално издание на најголемата трка во планинско трчање Крали Марко Треилс - „По стапките на Крали Марко". Оваа...

Пријави се на КМТ, појави се во природа

Отворена покана до сите авантуристи и љубители на природата за учество на еден од најуникатните традиционални спортски настани во Македонија - Крали Марко Треилс 2016. Забрзајте го темпото и пријавете се до крајот нa...

Мотивација за сите вас од „Луѓе како нас”

Во одлична атмосфера и дружење оваа среда на 4 мај во киното Фросина, МКЦ беше одржано третото издание на фестивалот за филмови поврзани со планинското трчање „Луѓе како нас” 2016. 

Луѓе како нас 2016 – трејлер

Идната недла на 04.05.2016 во киното Фросина - МКЦ ќе се одржи третото издание на филмскиот фестивал за планинско трчање „Луѓе како нас”. Подолу го имаме трејлерот како мала најава за она што следи....

Кој е Крали Марко?

Марко Крале – јунак над јунаци! – воскликнуваат стотици македонски и балкански народни приказни, песни, преданија, митови и легенди. Бесконечно долга е низата на јунаштва и подвизи на овој средновековен и легендарен владетел на...

Планинско трчање – спортот што го освојува светот

Ако трчањето како спорт зема сè поголем замав, тогаш планинското трчање како една негова поинаква форма е со уште поголем раст. Овој релативно млад спорт, на глобално ниво од година во година станува се...