Special Olympics Macedonia

> >

Македонија, Скопје

Инфо

Специјална Олимпијада Македонија постои од 2004 година и обезбедува спортски активности на приближно 150 атлети, лица со инелектуална попреченост. Целта на нејзиното постоење е инклузија на лицата со посебни потреби низ спортските активности дизајнирани според нивните можности, преку кои ќе се запознаат со спортовите, правилата на игра и ќе се охрабрат да тренираат, а на тој начин ја јакнеме нивната самодоверба, сигурност, храброст и можност за развој.

Контакт

Локација

Фотографии

Објави

ЗДРАВИ ФАМИЛИИ – ПОДОБАР ЖИВОТ

Меѓународната невладина организација Специјална Олимпијада Македонија ги сервисира потребите на лицата со пречки во развојот со цел да ги социјализира и интегрира во општеството преку спорт, спортски активности и рекреација.

Нашиот Јунифајд тим во кошарка

Дечки, ова е нашиот Јунифајд тим во кошарка. Погледнете ја ТВ приказната за нив, за Олимписките игри Лос Анѓелес 2015, за мечевите, за другарството, за патувањето.

Летните олимписки игри на Специјална Олимпијада Лос Анѓелес 2015

Медали во сите спортови кај Македонскиот тим

Од 25 Јули до 02-ри Август во Лос Анѓелес, САД се случуваа Летните Олимписки Игри на Специјална Олимпијада, најголем глобален спортски и хуманитарен настан, на кој 7000 атлети, 3000 тренери од 177 земји ќе...

Бронза за Јована во Лос Анџелес

Падна и првата медала во тимот на Специјална Олимпијада Македонија во Лос Анџелес 2015. Бронзата ја освои Јована Павловиќ во 50 метри пливање слободен стил. Честитки.