Tancov Klub Sonrisa

Македонија, Скопје

Инфо

Танцовиот Клуб Сонриса постои веќе три години се занимава со предавање на Кубански танци и пренесување на Кубанската кутлура. Во оваа група на танци спаѓаат Салса, Регетон, Афро Румба и многу други, покрај кубанските во нашиот клуб се учат и Доминиканската сензуална Бачата и Анголската Кизомба. Инстуктори се Нина Лековска и Димитар Мишев. Покрај танцовата нота на овој клуб има и спортски дел претставен преку Зумбата, најактуелниот за сега спорт во светот.

Контакт

Локација

Фотографии

Објави

Прв танцов семинар за Кизомба

На 13 и 14 јуни, во Скопје се одржа првиот танцов семинар за Кизомба. За сите што не знаат што е Кизомба, тоа е танц кој доаѓа од далечната Ангола која со текот на...