Sportski klub Aqua Terra

Македонија, Скопје

Инфо

Aqua-Terra e здружение за спорт и рекреација чија цел е да промовира и популаризира веслање во исправена положба (Stand Up Paddling) и едрење на даска (Windsurfing) во Македонија. Нашите цели ги остваруваме преку организирање на активности како натпревари, промоции, тури, обуки и слично.

Контакт

Локација

Фотографии

Објави

Сезоната нема почеток и крај!

Заштита при вонсезонско веслање на даска

Доколку сте меѓу фанатиците кои одбиваат да ја остават даската во гаража за време за зимата, тогаш сигурно повеќето би помислиле дека сте луди што настојувате дека и ладните месеци се супер за SUP.

Со урбано веслање против секојдневната монотонија

Запознајте се со SUP и Аква-Тера во градскиот парк

Клубот за спорт и рекреација, Аква-Тера, кои веќе втора година по ред работат на развој на водените спортови во Македонија и го промовираат веслањето на даска (Stand-Up Paddling или скратено SUP) како нов спорт...

Hellenic Cup 2016

Македонија на SUP натпревар

Hellenic SUP Cup 2016 претставува долгогодишен куп составен од повеќе трки во Грција. Оваа година се предвидени пет трки, започнувајќи од 16ти април со натпревар во затворено, а финалниот натпревар е на каналот Коринт...

Аква-Тера со победа на SUP demo race Angelochori

На 5-ти септември се одржа третата SUP Демо трка во Агелохори, Грција, на која учествувавме и ние од клубот Аква-Тера. Успеавме да ги освоиме првите две места во категоријата All round мажи. Кристијан Никодиновски...

Струга се проба со StandUp Paddling

Во Струга на 01 август беше организиран натпревар во StandUp Paddling од страна на Кајакарска федерација на Македонија каде учесто земаа голем број на кајакари на мирни води од различни категории. StandUp Paddling како...