Moj Roden Kraj

Македонија, Берово

Инфо

Ова е проект, кој низ слики раскажува за сите градови, села, цркви, манастири, џамии, планини, водопади, долини... ДА, ова е проект за небесните убавини сокриени на нашето поднебје, нашето парче земја, народот кој овде живеел, неговиот идентитет, културата и верувањата кои се пренеле од колено на колено... This project uses pictures to tell a story about all of Macedonia's cities, villages, monasteries, churches, mosques, mountains, rivers... This is a project about the magical beauty hidden in this land, about the people who live here and their identity, their beliefs and traditions that have been passed on for generations and lost in time. www.mojrodenkraj.com.mk www.facebook.com/mojrodenkraj e-mail: [email protected]

Контакт

Локација

Фотографии

Објави

Родниот крај низ фотографии

Битолчанецот Стефан Петровски (26), во последните 10 години активно се занимава со планинарење, и таа љубов кон височините и фотографијата го одведе до скоро сите највисоки планини во Македонија, највисоките три врвoви на Балканот...